Scholentoernooi

Rush scholentoernooi 2020

Rugbyclub Rush organiseert 15 mei 2020 voor alle kinderen van groep 7/8 het Scholentoernooi!

Het Scholentoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door:
Bas de Koning Bouw en Timmerwerken

Het belooft een mooie dag te worden waarop de jeugd van de gemeente Schagen op een sportieve en veilige manier kan kennismaken met deze mooie sport.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:
  • Welkom bij Rugbyclub Rush
  • Uitleg van de regels
  • Wedstrijden
  • Gezonde maaltijd aangeboden door de club
  • Promo wedstrijd door de senioren van Rugbyclub Rush
  • Prijsuitreiking toernooi

Ter voorbereiding:
Het veld:  het veld bestaat uit 2 try gebieden en een speelveld. Ieder team bewaakt zijn eigen try gebied en probeert bij de andere te scoren.

De teams:
De teams worden gevormd door kinderen uit groep 7 en 8. De teams zijn een mix van jongens en meiden.

We spelen bij Scholenrugby met de volgende, aangepaste, regels zodat iedereen op veilige wijze mee kan doen:
  1. Rugby speel je met twee teams die als lijnen tegenover elkaar de bal bij elkaar in het try gebied proberen te drukken
  2. De bal mag je overpassen, maar alleen met je handen en dan ook nog eens alleen naar achteren.
  3. Tacklen doe je door je armen om de tegenstander heen te slaan. Let op dat dit onder de schouders moet gebeuren
  4. Word je getackeld dan heb je de tijd om de bal naar je eigen team te plaatsen. De tegenstander mag op dit moment de bal niet aanvallen en moet achter je blijven staan. Zodra de aanvallende ploeg de bal van de grond pakt geldt dit niet meer.
  5. Wordt er een overtreding tegen je gemaakt of gaat de bal uit, dan hervat je het spel met een free kick, Dit doe je door de bal met de voet door de plaats van de overtreding heen te tikken, uit de hand of vanaf de grond.

Mocht je je geen voorstelling kunnen maken bij deze regels dan hebben we een klein filmpje waarin alles voorgedaan wordt.

Veel succes en tot ziens bij het Scholenrugby event van Rugbyclub Rush.