Rugbyclub Rush organiseert vrijdag 12 mei 2023 voor alle kinderen van groep 7/8 het Scholentoernooi!
 
Het belooft een mooie dag te worden, waarop we de kinderen van de gemeente Schagen op een sportieve en veilige manier willen laten kennis maken met de mooie sport Rugby. Naast het scholentoernooi zal er ook een demonstratiewedstrijd van de senioren te zien zijn en zal er een avondmaaltijd aangeboden worden om zo de kinderen een volledige rugby ervaring mee te geven. Met tot slot een prijsuitreiking.
 
Het programma: 
- 14:30 aanvang van de teams op het Rugbyveld van Rush Schagen
- 15:00 start van het scholentoernooi
- demonstratie wedstrijd van de senioren van Rush Schagen
- avondmaaltijd 
- prijsuitreiking
- 18:00 einde van het toernooi
 
verder:
- tijdens het toernooi zal er voldoende deskundige wedstrijdbegeleiding zijn.
- ouders zijn welkom
- overdag is er een gezonde hap voor de kinderen
- water en limo voor de kinderen
- het toernooi is gratis ( incl. avondmaaltijd, gezonde hap, water/limo)
- wil je oefenen, dat kan! kinderen mogen gratis mee trainen bij Rugbyclub Rush ( woensdag 18:00-19:00 uur en vrijdag 19:00-20:00 uur)
 
Voor wie is het toernooi:
Het toernooi is voor jongens en meiden uit groep 7/8. De teams bestaan uit 7 kinderen ( dit mag ook gemixt zijn) jongens en meiden spelen tegen elkaar. 
 
Aanmelden: 
Opgeven kan via de leerkracht van de school. De leerkracht geeft de teams per team op ( dit mogen ook teams zijn die niet compleet zijn, incomplete teams zullen samen gevoegd worden) per team wordt er een ouder als begeleider gevraagd. 
Geef de teams voor de meivakantie op, dit kun je doen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ter voorbereiding:
Het veld bestaat uit een speelveld, aan beide kanten ligt aan het einde van het speelveld een try-gebied. Ieder team bewaakt zijn eigen try gebied en probeert bij het andere try gebied te scoren.
 
We spelen bij scholenrugby met de volgende (aangepaste) regels zodat iedereen op veilige wijze mee kan doen:   
  1. Rugby speel je met twee teams die als lijnen tegenover elkaar staan en de bal bij elkaar in het try gebied proberen te drukken
  2. De bal mag je overpassen, maar alleen met je handen en dan ook nog eens alleen naar achteren.
  3. Tackelen doe je door je armen om de tegenstander heen te slaan. Let op dat dit onder de schouders moet gebeuren 
  4. Word je getackeld dan heb je de tijd om de bal naar je eigen team te plaatsen. De tegenstander mag op dit moment de bal niet aanvallen en moet achter je blijven staan. Zodra de aanvallende ploeg de bal van de grond pakt geldt dit niet meer.
  5. Wordt er een overtreding tegen je gemaakt ( zie filmpje) of gaat de bal uit, dan hervat je het spel met een free kick. Dit doe je door de bal met de voet door de plaats van de overtreding heen te tikken, uit de hand of vanaf de grond.

Wil je graag meer weten van de regels of wil je graag een keer oefenen, dat kan! de kinderen mogen gratis 4 keer mee trainen. ( woensdag 18:00-19:00 uur / vrijdag 19:00-20:00 uur) we hebben ook nog een klein filmpje waarin alles voorgedaan wordt.

We zien elkaar graag op vrijdag 12 mei 2023 zodat we er met z'n allen een mooi rugby spektakel van kunnen maken!

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij dat graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Tijdens het toernooi zullen er foto's gemaakt worden ter behoeve van de website/ social media van Rugbyclub Rush

 

 
 
Het Scholentoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door:
Bas de Koning Bouw en Timmerwerken