Competitie gestart met mooie overwinning

De Schager rugbyclub Rush heeft zijn eerste wedstrijd overtuigend gewonnen. Tegen Gooi-3 werd het 40-7 voor de Schager ploeg.

Alleen in de eerste twintig minuten was sprake van een gelijkopgaande strijd. Rush was sterker in de scrum en het Gooi beschikt over een ervaren driekwartlijn met veel beweging. Maar beide teams hielden de defensie gesloten. In de 21-ste minuut wist Rush zijn veldoverwicht in eens score om te zetten. Het was een klassieke aanval opgezet door de voorwaartsen en aafgrond door de driekwartlijn. Het was uiteindelijk center Erwin Visser die de try scoorde. Ivar Ligthart tekende voor de conversie. Vijf minuten later was Dennis Verbruggen succesvol met een try en ook dit keer kwam de conversie van de voet van Ivar Ligthart. Eén keer kwam Gooi in de buurt van de trylijn van Rush en scoorde gelijk een try. Omdat ook de conversie lukte begon Rush met een 14-7 voorsprong aan de tweede helft.

Al na vier minuten wist Rush zijn voorsprong uit te bouwen. Een mooie aanval vanuit het 22 metergebied van Gooi werd klassiek afgerond met de try van winger Chris Schokker bij de hoekvlag. Dit keer wist Raymond Verschoor vanaf de zijlijn de bal tussen de palen te schoppen. Daarna kwam Gooi er niet meer aan te pas. Met try’s van Dennis Verbruggen, Erwin Visser (vanaf eigen helft) en Chris Schokker en twee conversies van Ivar Ligthart kwam de eindstand op 40-7.