Amstelveense Rugbyclub 2- Rush 56-0

Zondagmiddag voor ARC en Rush de 16e en laatste competitiewedstrijd. De laatste wedstrijd van Jan Bergmans als hoofdcoach. Rush startte voortvarend. In de 4e en 6 e minuut waren ze vlak bij de doellijn van de thuisclub. In de 10e minuut kreeg ARC een penalty op het middenveld. Snel genomen en na 20 meter ging de bal naar een fitte prop. Hij stormde door de Rushdefensie. Met conversie leverde deze actie 7 punten op. ARC scoorde snel erna de volgende 7 punten. De 4 fasenaanval bracht Rush niet het gewenste resultaat. Ze kwamen niet over de trylijn. Het tweede kwartier trok Rush het spel naar zich toe. Een stempel drukken in de vorm van scores lukte niet. De laatste 10 minuten waren voor de thuisclub. De 4 tries en 1 conversie brachten de voorsprong op 36-0. De laatste aanval voor rust was voor de bezoekers. Dennis Verbrugge maakte een prachtige break en zijn aanval leek succesvol. Op een meter voor de doellijn stopte ARC hem af. Hierna floot de referee voor de pauze. Rush-prop Yannick Brunning had te veel last van een oude blessure om verder te spelen. Rush miste een reserveprop. De scrums in de 2e helft werden gentlemensscrums. Het team wat ingooit wint de bal.

Een hoge reliefkick bracht Rush ruimte en een succesvolle aanval van de Amstelveense driekwartlijn.. In de 50e minuut de mooiste aanval van de middag volgens een rugbyliefhebber. Een aanval met een mix van voorwaartsen en driekwarters uit Amstelveen. Allemaal op snelheid sneden ze als een mes door de Schager verdedigers heen voor 46-0. Rush bleef aanvallen en zoeken naar uitwegen. Een crosskick van Raymond Verschoor schuin over het veld kwam zoals gepland in de handen van een rennende Rick van Heerwaarden. In de tackle gleed Rick over de doellijn en drukte hij de Rush-try voor 46-5.

In het laatste kwartier miste Rush 2 spelers door kwetsuren. Het tekent de verbetenheid van Rush dat Amstelveen er slechts 1 try bij kon maken met de 2 man meer. Met 56-5 kon Amstelveen de 5 competitiepunten bijschrijven waardoor het kampioenschap binnen was. Hun feest kon beginnen.

Coach Jan Bergmans zag in zijn laatste wedstrijd voldoende kwaliteit om op voort te bouwen. De scrums en rucks waren gelijkwaardig. Line-outs moet meer op getraind worden. Rush verloor vanmiddag op balhandling en spelinzicht. Van de 6 eerstejaars spelers kan en mag je niet verwachten dat ze opgewassen zijn tegen een ervaren team met oud-ereklassers. Rugby-instinct ontwikkelt zich met de jaren. Ons verblijf in de derde klasse is om te leren. Dit jaar wilden we in het midden eindigen en dat is gelukt. Door de twee verliespartijen zijn we op de 6e plaats geëindigd. Doelstelling behaald. Zo besloot hij zijn laatste analyse.