SCHAGEN - De rugbyers van Rush speelden vandaag tegen het Utrechtse Rugbyclub 2. Dit team bivakkeert in de onderste regionen van de derde klasse. "Het tekent hun mentaliteit dat ze met 12 mannen naar Schagen kwamen. Rush leende 2 spelers uit zodat er 14 tegen 14 gespeeld werd", aldus perschef Peter Gieles.

Erwin Visser opende de score voor de thuisclub met een try. Sam Snaas schoot de conversie op de paal. Enkele minuten later brak Robert Verschoor door een drietal tackles, na een goede loopactie. Hij rondde af met een try. Yannick Brunning miste de conversie. De driekwartlijn van Rush deed vanmiddag goede zaken. Gieles: "De looplijnen liepen en ballen werden meestal goed aangegooid. Rick van Heerwaarden ontving de bal van Erwin Visser en kon vlak langs de zijlijn zijn directe tegenstanders ontlopen. Hij drukte de derde try voor Rush. Sam Snaas verzilverde de conversie.  De Utrechtse gasten speelden aanvallend. Een buitenspel staande Rushspeler leverde een penalty in het 22-meter gebied op. Utrecht koos wijselijk voor een succesvol schot op de palen. Met 17-3 was de nul van het scorebord. Het was halverwege de eerste helft en Utrecht hield stand onder de druk van Rush. Rush maakte gebruik van de kracht in de driekwartlijn. Tot de rust scoorden Erwin Visser (2x), Raymond Verschoor, Rick van Heerwaarden uit lijnaanvallen. Nummer 8 Alex de Haan maakte de laatste try voor de rust. De conversies waren van Sam Snaas en Yannick Brunning. Met een 48-3 stand kwamen de sinaasappels op het veld."

De Rush-coaches Jan Bergmans en Richard de Groot benadrukten in de rust het handhaven van de speldiscipline: afspelen wanneer je medespeler een betere kans op scoren heeft.

Gieles gaat verder: "Alex de Haan was van dichtbij betrokken bij het spel. Hij zag een bal los achter een Utrechtspeler liggen en vloog er opaf. Hij veroverde de bal en dook 2 meter verder over de doellijn. Snaas voegde 2 punten toe. Hierna was de eer voor Rick van Heerwaarden om de volgende lijnaanval af te ronden voor 60-3. Het complete team was betrokken bij de volgende score. De line-out werd gevangen door de voorwaartsen. Na een rolling maul van de voorwaartsen vervolgde de driekwartlijn met strakke passes en snelle lopers. Zo rolden ze de defensie op en Erwin Visser drukte de try. De laatste try door Rick van Heerwaarden leek een kopie. De voorwaartsen slokten verdedigers op en de lijn maakte het af. WInger Rick van Heerwaarden bracht de bal tot achter de palen. Conversies waren er van Sam Snaas en Yannick Brunning. Met 74-3 waren de mannen dik te vreden."

Volgende week speelt Rush uit in Driebergen, bij Pink Panthers. Friso Teerink doet dan verslag in het sportprogramma op Schagen FM, dat zondag 25 januari de uitzendingen hervat.