Verslag Rush – Rugbyclub Waterland 28-12

RC Waterland startte met de wind in de rug. Het windvoordeel leidde tot veel aanwezigheid op de Schager helft. De Purmerender driekwartlijn viel continu aan en kreeg versterking van de voorwaartsen. Rush weerstond deze druk door de verdediging gesloten te houden. In de 23e minuut kreeg Waterland een penalty mee op 5 meter van de Rush doellijn. Hun prop liep door verschillende tackelaars heen en scoorde een try. De conversie ging naast, zodat de stand 0-5 bleef. Enkele minuten later won Rush een scrum. Scrum half Joeri Quax gooide de bal naar nummer 10 Raymond Verschoor. Deze maakte enkele meters en speelde af op Robert Verschoor. Robert zag full back Erwin Visser inschuiven en aarzelde geen moment. Erwin Visser ontving op snelheid de bal en ontliep zijn belagers. Zijn try zorgde voor een gelijke stand.

De succesvolle conversie van Raymond Verschoor bracht de thuisclub op voorsprong. De rest van de eerste helft was gelijk opgaand. Over en weer aanvallen waarbij Waterland het windvoordeel benutte door over de defensie te schieten. Rush fullback Erwin Visser ving de meeste ballen en maakte ze onschadelijk. Op slag van rust kreeg Waterland een penalty mee net in het 22 metergebied. Hun prop ontving de bal en liep door tackles en gaf stevige handoffs. Hij drukte met enige moeite zijn 2e try. De kicker maakte de conversie. Op dit psychologisch belangrijke moment kwamen de bezoekers op 7-12. Direct na de conversie floot de referee voor de rust.

Na een kwartier in de 2e helft won Rush de bal op een line-out van RC Waterland. De lijn viel meteen aan. Robert Verschoor trok verdedigers naar zich toe. Op het juiste moment speelde hij af op zijn inside gekomen broer Raymond. Deze was de fullback te slim af en scoorde vlak bij de palen. Raymond bracht met de geslaagde conversie Rush op 2 punten voorsprong. Dit brak de ban bij Rush. Er kwam meer variatie in de aanvallen. Driekwarters in combinatie met voorwaartsen, kicks over de verdediging en zo de snelle lopers lanceren. De tegenstander kreeg er meer moeite mee. Tweede rijer Jan Piet Bosma zag na een 3e fase van het pack een gaatje en dook over de trylijn. De eerste try in zijn rugbyleven. Raymond Verschoor liet zich niet van de wijs brengen en verzilverde de conversie. 21-12.

De bonus lonkte voor Rush, zodat de jacht op de vierde try werd geopend. Waterland geloofde in een overwinning en bleef verdedigen en af en toe aanvallen. Echter zonder succes. De wind tegen en het loodzware veld eisten hun tol. Rush maakte mooie combinaties van pack en lijn. Na een fasenaanval was het weer Rush dat met de bal naar voren kwam. Vanonder een kluwen spelers bleek Jan Piet Bosma de baldrukker. Hij schreef vandaag 2 tries op zijn naam. Raymond Verschoor schoot de conversie door de palen. Direct hierna floot de goed leidende scheidsrechter Hendrik Goosman de wedstrijd af. Uitsluitend tevreden lachende gezichten bij Rush na de 28-12 overwinning op voormalig nummer 3 rc Waterland 2. Zij gaan zonder punten naar huis.

Deze overwinning zorgt voor verschuivingen in de middenmoot. West Friesland mocht thuis tegen USRS 2 spelen. Hier staat een 30-0 uitslag. USRS 2 lijkt niet verschenen. Een gelijke situatie bij Amstelveense RC 2- ‘t Gooi 3. 30-0 voor ARC2. Rush is USRS 2 en Waterland voorbij zijn en staat op de 3e plaats staan met 27 punten. Waterland staat 4 met 24 en USRS 2 op de vijfde plek met 22 punten. Koploper Westfriesland heeft 40 punten en runner up Amstelveense RC 2heeft 37 punten. Met nog 7 wedstrijden is alles open. Volgende week speelt Rush uit in Naarden/Bussum voor een wedstrijd tegen ’t Gooi 3. De 21e december is inhaalweekend waar voorlopig niets gepland is. Het nieuwe jaar start Rush met de halve finale voor de beker tegen Westfriesland thuis op 11 januari.