SRC Rush - Amstelveense RC 2

Een vastbesloten Amstelveen 2 wilde de eerste plaats in de competitie handhaven. Niets werd aan het toeval overgelaten. Ze troffen een compleet Rush team op hun pad.

Direct na de start kreeg ARC de eerste kans op punten vanuit een penaltykick. De kicker schoot net buiten de palen. Binnen 5 minuten na de kick-off drukten de bezoekers een try in het hoekje van het veld. De lastige conversie bleek geen probleem. Met 0-7 lag er een duidelijk visitekaartje. ARC2 is niet voor niets koploper. Hun driekwartlijn verdedigde en viel aan volgens het boekje. Rush kon dit niet direct beantwoorden. De boel dicht houden kostte genoeg moeite. Halverwege de eerste helft zat Rush beter in het spel. In een aanval zetten de voorwaartsen en drie kwarters samen een fasenaanval op. In de 5e fase nam Raymond Verschoor het initiatief en de bal en dook door de verdedigers heen. Hij scoorde een try met conversie. Dit bracht de stand in evenwicht op 7-7. Het leek erop alsof Rush voor de rust extra punten gingen scoren. Met een goed geplaatst kickje lanceerde Robert Verschoor zijn center en winger. Jammer genoeg was ARC er eerder bij en resteerde slechts een 22 meter dropout voor de gasten. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. ARC speelde beter in de driekwartlijn, de Schager scrum stond als een huis. Assistentcoach Richard de Groot vroeg in de rust om het bewaren van kalmte en overzicht. Samenwerking was de oplossing om deze zware pot te winnen. Het begin van de tweede helft was identiek aan de eerste. ARC miste een penaltykick op de palen. Hierdoor kwam er geen voorsprong. De meeste van Rush aanvallen werden in fasen opgezet. Arjan Epskamp kreeg in zo;n actie de bal in handen. Hij verpulverde de Amstelveense verdediging. Rush kwam op 5 punten voorsprong. De conversie leverde 2 extra punten op. Consolideren en spelen op balbezit is in deze fase van de wedstrijd belangrijk. De score uitbouwen met solo-acties is gevaarlijk bij deze tegenstander. De gasten loerden continu op openingen om te ontsnappen aan onze druk.

De ervaren ARC-center zag een gaatje achter onze verdediging. Hij vertelde de 2e center en winger om op te letten en meteen te starten met een sprintje na zijn schot. Met een beheerst kickje schoot hij de bal over de Schager mannen heen en de bal rolde in het trygebied. Twee Amstelveners en 1 Rushman vlogen er achteraan. Volgens de scheidsrechter drukte de Amstelveen speler eerder. Zo leek het vanaf een afstandje. Na de wedstrijd vertelden de mannen die er dicht bij waren dat het geen try was. Jammer maar gegeven blijft gegeven. De conversie ging naast. De Rush voorsprong slonk tot 2 punten verschil op 14-12. Net voor het eindsignaal kreeg Rush de kans om het verschil te vergroten. Een penalty op 13 meter recht voor palen. Op een belangrijk moment , vlak voor het einde van de wedstrijd. Raymond Verschoor schoot mis. Het klokje tikte verder in de blessuretijd. Robert Verschoor schoot een penaltykick uit op 15 meter dan de ARC-doellijn. Ingooi door Rush, na een goede vangbal en zette het pack een driving maul op. Hier kwam in de eerste meters geen antwoord op. Het Rushpack stapte door voor een pushovertry. Op 2 meter van de doellijn brak de een man los om zelfstandig de laatste meters te overbruggen. Een opgelegde kans leek het, maar was het niet. Hij werd uitgeduwd. ARC won de eigen line-out en zocht met een kickje de ruimte. Alex de Haan was attent. Hij ving de bal en stormde direct richting de doellijn. Over de lijn drukte een medespeler de bal uit zijn handen. Het toont het karakter van scheidsrechter Jan Bergmans dat hij de try afkeurde onder de ogen van het thuispubliek bij de Keet. In de laatste minuten van de blessuretijd scoorde niemand meer. De 14-12 stand is de vierde overwinning in rij. Rush stoot wederom een koploper van zijn voetstuk. Coach Richard de Groot loofde het team voor de inzet en goede samenwerking. Blijdschap overheerste vanmiddag na afloop van de wedstrijd. Met de 4 punten nestelen we ons op de 5e plek. Gearriveerd in het linkerrijtje. Precies op de helft van de competitie. Volgende week start de returnreeks met een uitwedstrijd in Den Helder. We startten dit seizoen met een thuisnederlaag tegen deze club. Volgende week staat er in Den Helder een compleet team, wat gebrand is op een overwinning. Kortom alle ingredienten voor een derby zijn aanwezig. Den Helder staat nu 6e met 16 punten bij winst kunnen ze Rush evenaren.