De Schager rugbyclub Rush heeft de bekerwedstrijd tegen Bekaro uit Roozendaal overtuigend gewonnen. Het werd uiteindelijk 53-12 voor de Schager ploeg.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Rush zo gemakkelijk zou winnen. De ploeg was ingrijpend gewijzigd. Vaste krachten ontbraken door blessures en werk en coach Jan Bergmans moest veel spelers opstellen op voor hen nieuwe posities.

Rush begon aarzelend tegen deze onbekende tegenstander.

Pas na 12 minuten wist Rush de score te openen. Een gewonnen scrum vormde het platform voor een aanval van de voorwaartsen die succesvol met een try werd afgerond door hooker Dennis Verbruggen. Tien minuten later was het nummer acht Alex de Haan, die een try wist te scoren naar een snel gespeelde penalty. Hoewel de try bij de hoekvlag werd gescoord wist fullback Raymond Verschoor de conversie te benutten. Enkele minuten later wist de Roozendaalse center Chris Huff een try te scoren. Daarna volgde een fase waarbij Bekaro het spel dicteerde met aanvallen van hun snelle driekwartlijn. Dat resulteerde in een try van winger Marijn van Overveld tussen de palen zodat de conversie makkelijk kon worden gescoord. Hierdoor waren de teams weer op gelijke hoogte, 12-12.  Tegen het eind van de eerste helft ontwikkelde Rush een overwicht door goed voorwaartsenspel. Het was uiteindelijke prop Bas Horneman die een penalty vlak tegen de Roozendaalse trylijn afrondde met een try. De conversie belande op de paal. Even later was het gelegenheidscenter Bob van Dok die een snelle penalty genomen door Robbert Verschoor succesvol afrondde met een try. Ook de conversie lukte zodat Rush net een 24-12 voorsprong aan de tweede  helft begon.

Bekaro kwam er niet meer aan te pas.  Het Rushpack domineerde op alle fronten, zowel in de scrums als de line-out waren de Schagenaars oppermachtig. Bekaro kwam er niet meer aan te pas. Met try’s van Joeri Quax, Dennis Verbruggen, Robbert Verschoor, Bas Horneman en Bob van Dok en drie conversies van Raymond Verschoor wist Rush de voorsprong uit te bouwen naar 53-12.

Rush kan zich opmaken voor de halve finale.