De Amsterdamse Studenten spelen hun thuiswedstrijden op het kunstgras van het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam. Een bijzondere plek om te spelen. In de 9e minuut speelde Rush prop Bas Horneman na een 3e fase mee in de lijn. Hij speelde af op Raymond Verschoor. Die bracht de bal in het doelgebied en drukte de 1e try. Hij kickte de conversie door de palen en bracht zo Rush op 7 punten voorsprong. Ruim 10 minuten later koos Ascrum ervoor om een bal dood te drukken in hun doelgebied. De wedstrijd startte met een 5 meterscrum voor Rush. Het Schager pack stond als een huis. Het pack kwam in beweging en duwde de studenten tot in het doelgebied terug. Robert Verschoor drukte de aan de voet meegenomen bal neer. Zijn broer Raymond verzilverde de conversie. De laatste 10 minuten voor rust verloor Rush het initiatief. De studenten namen een snelle penalty en verrasten de Rushspelers met een try. Coach Jan Bergmand benadrukte in de rust dat zijn tram het initiatief terug moest halen. Het spel in het eerste half uur wilde hij weer zien.

Bas Horneman bediende de coach op zijn wenken. Binnen 5 minuten scoorde hij vanuit een 2e fase een try. Raymond Verschoor kickte er 2 punten bij met zijn conversie. Hierna zakte het aanvallende spel van Rush in. Er werd afwachtend gespeeld en Rush liet de studenten komen. Slechte tackels door Rush leverde Ascrum een try met conversie op voor 12-21. De studenten voelden dat er meer inzat en voerden de druk op. Rush kwam hierdoor niet in het spel. Verdedigend begon het te wankelen. Met moeite bleven de rijen gesloten. In de laatste minuut kreeg Ascrum een penalty. Weer snel genomen en met een try tot gevolg. De gescoorde conversie bracht de eindstand op 19-21. Een nipte overwinning voor de 17 Schager spelers die 22 man aan de studentenkant in het veld zagen. Rush stijgt door deze prestatie naar de 6e plaats in de stand en sluit aan tussen de middenmoters. Volgende week speelt Rush thuis de kwartfinale om de Henri van Booven plate tegen RCC Bekaro 1 uit Roosendaal. Kickoff 14.00 uur op sportpark Groenoord.