Rush speelde in de Domstad voor de wedstrijd tegen het reserveteam van de studenten. In de 6e minuut won Rush de scrum. Tijdens de passing in de lijn viel de bal. Een attente student pakte hem op en de Utrechtse winger maakte zijn eerste try in de hoek. Met conversie goed voor 7 punten. Binnen 5 minuten zag het publiek een herhaling. Bal laten vallen door Rush, een score door de thuisclub via de winger. Rond het midden van de eerste helft scoorden de studenten twee keer met een aanval door het midden. De slechte Rush tackles belemmerden de studenten niet. Rush keek daarna tegen een 28-0 achterstand aan. In het tweede deel van de eerste helft zette Rush de studenten op eigen helft onder druk. De goed spelende Robert Verschoor nam een snelle penalty en brak alleen door de linies van USRS. Zijn try was goed voor 5 punten op het bord. Vlak scoorden de studenten nogmaals.

Coach Jan Bergmans riep zijn team op om minder persoonlijke foutjes te maken.

In de tweede helft hervonden de spelers van Rush zich gedeeltelijk. De eigen fouten werden minder gemaakt. Verdedigend zat Rush beter in het spel. Een lucky bounce in de handen van de winger kostte Rush 7 punten. Wanneer de tegenstander scoort vanuit een losliggende bal is dat een beginnersfout. De laatste score was een koekje van eigen deeg. USRS nam een penalty snel, waar de meeste Rushspelers een scrum verwachtten. Rugby is een sport waar je altijd attent moet blijven, zelfs wanneer de scheidsrechter gefloten heeft. De eindstand was 54-5.

Volgende week is de kraker tegen Westfriesland in Schagen. Oud Rush spelers Johan Kruger en Jim Koomen spelen als vaste waarden bij de bezoekers mee. Dit zorgt voor een extra lading op de wedstrijd. Kick-off 1400 uur op sportpark Groenoord.