Bekerwedstrijd Rush Rotterdamse Rugby Club 2 61-7

De Rush scrum was vandaag sterk. De eerste scrum voor de doellijn van de gasten leverde een push overtry op. Stappend en duwend drongen we de Rotterdammers achteruit. Bob van Dok duwde de bal achter de trylijn op de grond en scoorde zo zijn eerste try dit seizoen. Sam Snaas trapte de conversie door de palen. Na een klein half uur spelen scoorde Rotterdam. Na een gewonnen scrum verloor Rush de bal tussen de 1e en 2e center. Resultaat een bal voor het oprapen door een attente Rotterdammer. Hij kwam door de Rush verdedigers heen en kreeg met veel moeite de bal op de grond gedrukt. Goede conversie en de stand was 7/7. Beide teams waren gelijkwaardig. De eerste 10 minuten speelde Rush als los zand. Daarna kwam er rust in het spel. Na een penalty kreeg Bas James de bal in handen. Gebruikmakend van zijn fysieke omvang en kracht drukte hij zichzelf door de verdediging. Met een welverdiende try als beloning. Sam Snaas schoot deze conversie door de palen voor 2 punten. Op slag van rust bracht de Schager driekwartlijn fullback Rick van Heerwaarden instelling. Op sprintsnelheid schudde hij de achtervolgers af en legde de bal tussen de palen. Na de succesvolle conversie van Sam Snaas floot de scheidsrechter af. Coaches Jan Bergmans en Richard de Groot vroegen de spelers om meer samenhang in het spel te brengen. Gebruik de looplijnen en patronen waar we op trainen was de vraag.

Direct na rust betaalde dit uit. Tijdens een driekwartaanval zag Raymond Verschoor een opening ontstaan. Hij bedacht zich niet en op 60% van zijn snelheid, zijn blessure speelde op, brak hij naar de doellijn. Sam Snaas verving Verschoor prima. Ook deze conversie ging raak. 28-7.

De voorwaartsen begonnen meer fasenspel te spelen. In een vierde fase kreeg Yannick Bruning de bal en bracht hem de doellijn. Het schot vanaf de zijlijn was te ver voor Snaas. De stand bleef 33-7.

Rotterdam probeerde met verre kicks onder de druk uit te komen. Vanuit een fasen aanval kreeg de lijn de bal. Robert Verschoor zag het gat en dook erin. Succesvol scoorde hij de 6e try voor de thuisclub. Sam Snaas maakte de conversie voor 40-7. Halverwege de 2e helft vroeg de Rotterdamse captain om een gentlemans scrum. Zijn 1e rij kon de druk niet langer weerstaan. Uiteraard stemde Rush hier mee in. Doel is met zijn allen plezierig rugbyen en morgen weer naar het werk.

Vlak hierna liet Rick van Heerwaarden de tegenstanders zijn hielen zien. Met een lange sprint liep hij iedereen eruit. Zijn try tussen de palen leverde Sam Snaas een makkelijke trap op. Alex de Haan deed hetzelfde aan de andere kant van het veld, sprinten en tackelaars ontwijken. Alex scoorde op een prima plek om Snaas de volgende conversie te laten maken.

Een hoge tackle op Sam Snaas kostte Rotterdam een penalty tegen. Raymond Verschoor nam hem snel en perste een twintigtal meters op snelheid uit zijn lichaam. De inspanning was niet goed voor zijn knie, maar de try wel voor zijn gemoedsrust. Sam Snaas bracht zijn schotpercentage nog hoger met de laatste rake conversie. De 61-7 eindstand zorgt ervoor dat Rush op 16 november de kwartfinale speelt. De tegenstander is wordt later geloot.

Na afloop spinnend tevreden spelers en coaches. In de 2e helft speelden we meer als team met en voor elkaar. Jullie zien dat spelpatronen resultaat opleveren.

De Rotterdamse coach zag de nederlaag als een wake up call voor het team. In de vierde klasse waren ze ongeslagen en scoorden monsterscores. Nu beseffen ze dat de derde klasse een tikkeltje anders speelt. Prima lesje leerden jullie ze vandaag.

Speciale vermelding verdienen Dean Harsveld en Thijs de Jong. Thijs maakte zijn debuut en Dean verving Joeri Quax op de scrumhalfpositie. Wat hij vanmiddag liet zien beloofd veel voor de toekomst.

Volgende week speelt Rush tegen de Pink Panthers uit Driebergen. Kick-off 14.00 uur op sportpark Groenoord, Wilgenlaan Schagen.