Waterland 2 – Rush 58-15

In het eerste kwartier kreeg Rush direct 2 tries tegen. Een snelle spurt van Rick van Heerwaarden zorgde voor de eerste try. De geslaagde conversie van Raymond Verschoor voegde 2 punten toe voor 10-7. De 14 Schager mannen hielden goed stand tegen de thuisclub. Een gescoorde penaltykick van Raymond Verschoor bracht de stand gelijk op 10 punten elk. Vlak voor rust scoorde Waterland een try met conversie. Hiermee beëindigden ze 20 minuten angstig spel. Rush had in ondertal een overwicht in dit deel van de 1e helft. In de rust besloot assistent coach Richard de Groot om flanker Bas Aay de tweede helft niet te laten spelen. Een blessure was pijnlijker dan hij in eerste instantie voelde.

Met 13 man startte Rush de 2e helft. Na enkele minuten spelen kreeg Yannick Bruning te veel last van zijn knie om verantwoord door te spelen. Met 12 man buffelde Rush door vastbesloten om de score beperkt te houden. Waterland kon slechts 41 punten scoren waar driedubbele cijfers zeker tot de mogelijkheden behoorden. Raymond Verschoor ving tijdens een aanval de bal. Hij wist met sidesteps en handig ontwijken van tackels de overkant te bereiken. Zijn conversie ging naast, zodat Rush op 15 punten bleef. De einduitslag 58-15 is goed voor het doelsaldo van Waterland.

Richard de Groot, assistent coach zag wederom teamspirit en volledige inzet. Door werk, blessures en wereldreizen missen we nu in het begin van de competitie te veel mensen. Hierdoor verspelen we punten tegen teams die we anders makkelijk kunnen hebben. Ze spelen geen moeilijk rugby maar zijn compleet. We kunnen niet 80 minuten lang de overlap blijven dichtlopen. Zodra de mannen beschikbaar zijn komen we terug voorspelde de Groot.

Volgende week zondag 28 september speelt Rush thuis tegen ’t Gooi 3. Kick-off 14.00 uur op sportpark Groenoord Wilgenlaan Schagen