Rush- Dwingeloo 25-20

Dwingeloo kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een raak geschoten penalty. Een tweede penalty ging naast. Een aanval van Rush stopte in het doelgebied van Dwingeloo. De scheidsrechter zag de bal niet meer en gaf een scrum op 5 meter aan Rush. De thuisclub won op de eigen ingooi en de driekwartlijn viel aan. Center Raymond Verschoor maakte de 1e try. De conversie werd gemist.

Vlak hierna lag de bal los achter een gewonnen scrum door Dwingeloo. Rush pakte de bal op en Robert Verschoor maakte een lange break. Hij trok verdedigers naar zich toe. In de tackle speelde Verschoor af op de meegekomen Sam Snaas. Snaas verschalkte de laatste man en drukte vlak bij de palen een try. Raymond Verschoor schoot de conversie voor 12-3 door de doelpalen. Later in de eerste helft schoot Verschoor een penaltykick raak. Voor rust straften de gasten een verdedigingsfout af met een try en conversie. Met 15-10 wisselden de teams van speelhelft.

In de rust benadrukte Jan Bergmans het belang van vlak verdedigen en via de zijkanten de ruimte zoeken. Er werd prima druk gezet op Dwingeloo en met een stapje meer lag een overwinning met bonuspunt binnen handbereik vond de coach.

Vroeg in de 2e helft wees een Schager speler naar zijn voorhoofd na een warrige beslissing van de scheidsrechter. Dat past niet binnen rugby en de leidsman gaf geel. In de ondertalsituatie scoorde Rob van Hoven via de binnenkant van de paal een penalty. Dit bracht Rush op 18-10 voorsprong. Door een try van Rick van Hoven en conversie van Rob van Hoven vergrootte Rush de marge naar 15 punten. Hierna zakte de thuisclub in. Dwingeloo maakte hier gebruik van. In de laatste 20 minuten scoorden ze 2 tries, zonder conversies. Na het eindsignaal vormden blije Rushspelers het gebruikelijke erepoortje voor de tegenstander. De tweede overwinning op rij was binnen. Door het terugtrekken van het 2e team van de Utrechtse rugbyclub heeft Rush volgende week geen wedstrijd. De eerstvolgende match is een thuiswedstrijd op 19 januari tegen RC Haarlem.