Zwolle - Rush 0-12

Op de eerste speeldag van de 2e competitiehelft speelde Rush uit tegen rugbyclub Zwolle.

In de 5e minuut kende de referee Rush een penalty toe in het 22 metergebied van Zwolle. Captain Joeri Quax nam de penalty snel en speelde af op Frans Veul. Deze geweldenaar kwam met de nodige mannen aan zijn lijf kwam hij over de trylijn en scoorde de 1e try. De conversie schoot Rob van Hoven vakkundig over de dwarslat door de palen. In het eerste halve uur verzilverde Rush 4 scoringskansen niet. De bal viel uit de handen of de pass kwam niet aan. Balwinst uit een line-out vormde de start van een aanval. De scrum-half speelde in de driekwartlijn. Deze viel aan en de bal ging goed door naar de wing. Rick van Heerwaarden, terug van een blessure, ontving de bal en sprintte er vandoor. Hij stopte in de buitenste hoek van het doelgebied en scoorde daar de 2e try. Vanaf de zijkant kreeg de Schager kicker de bal niet door de palen. Tot de rust bleef de voorsprong van Rush 0-12..

Het gesprek van de coach startte met complimenten. De technische staf zag een goede discipline in het veld. Wanneer er gekickt moest worden, schoot men naar de bal uit in plaats van door het midden. Rush maakte meer 1e tackels en won 5 keer een scrum op ingooi van Zwolle.

In de tweede helft klaarde het weer op. Zwolle maakte het spel fysieker. Met vereende krachten vielen hun voorwaartsen aan. Niet op snelheid, maar op gewicht en kracht. Rush verdedigde goed vlak waardoor het eenvoudiger is. Er ontstaan dan geen gaten. Dit zorgde voor hoofdbrekens bij de tegenstander. Met 200% inzet en gedisciplineerd spelen weerstond Rush alle aanvallen. Soms met kunst en vliegwerk maar de thuisclub bleef op de 0 staan. Na afloop van de wedstrijd met de 1e overwinning alleen maar blije gezichten bij Rush. De potentie die in het team schuilt was vandaag zichtbaar. Rush speelde dominant. In de derde helft beaamde de Zwolse captain dit. Hij betreurde het dat ze maar enkele keren in het 22 metergebied waren. Alle andere aanvallen waren al daarvoor afgestopt.

De nieuwe sportverzorgster Mel Sluymer had vandaag een rustige dag. Enkele keren met de wonderspons het veld in was voldoende.

Volgende week speelt Rush een thuiswedstrijd tegen Dwingeloo. Een bekend team, wat net als Rush de punten hard nodig heeft. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. Kick-off 14.00 uur op Sportpark Groenoord. U bent van harte uitgenodigd om te kijken en hoeft geen entree te betalen.