Rush - Pickwick Players 17-43

Rush wachtte vanmiddag de wedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie. De Pickwick Players uit Deventer. Al in de eerste minuten scoorden de gasten hun eerste try zonder conversie. De kicker schoot vlak daarna een penalty op de paal, wat geen punten opleverde.   Na een line-out zetten de gasten een sterke driving maul op. Rush bracht daar weinig tegenin. Een cleane push-overtry. De conversie ging naast de palen.  Rush kicker Rob van Hoven kreeg zijn eerste penaltykick niet door de palen geschoten. Na een half uur spelen stokte een Rush- aanval in het 22 meter gebied van de gasten. Zij speelden slordig over en Erwin Visser rook zijn kans. Hij onderschepte een pass en sprintte over de doellijn om bij de palen te scoren. Rob van Hoven maakte de conversie. Rush was terug in de strijd met een 7-10 achterstand. Een overtreding in een maul leverde Pickwick Players een penalty op vlak bij de Rush doellijn. Door deze snel te nemen, konden de Schagenaren niet verdedigen. Met conversie 7 punten voor de Deventenaren. De kracht van deze club is het goede en snelle opvolgen van spelers. Voor de rust nog 2 schitterende ¾ lijn aanvallen met een succesvol einde. Met een 7-29 ruststand wisselden de teams.  In de eerste 10 minuten kreeg Rush 2 tries met conversie tegen.  Joeri Quax besloot een penalty snel te nemen. Hij bracht de bal zelf op en kwam  over de trylijn. Hierdoor bracht hij de stand op 12-43. De conversie leverde geen punten op. Een te late tackle was een gele kaart voor een bezoeker. De penalty speelde Rush in de driekwartlijn. Bas Aay zetten zijn verdedigers met een schijnbeweging op het verkeerde been. Bas scoorde in de hoek. Raymond Verschoor kreeg de bal niet door de palen. In de laatste minuten veranderde de stand niet meer.  Met een  12-43 overwinning konden de bezoekers door het poortje het veld af.

Volgende week speelt Rush uit in Zwolle tegen de gelijknamige rugbyclub.