Buldogs Rush 18-8

In de eerste 30 minuten stond Rush onder grote druk van de Buldlogs. De thuisclub scoorde in deze periode 2 tries.  De Rush verdediging kraakte maar de schade bleef beperkt. De laatste 10 minuten voor de rust kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd. Het spel ging naar de andere helft van het veld. Een overtreding leverde Rush een penaltykick op. Captain Joeri Quax koos voor een schot op de palen. Raymond Verschoor schoot succesvol een driepunter tussen de palen. Vlak voor rust verdween de nul van het bord. Een 10-3 ruststand bood perspectief.  In de rust coachte Richard de Groot op het verleggen van de druk. Vasthouden aan de basisbeginselen en van daaruit opbouwen. In de 2e helft was dit zichtbaar. Er was sprake van een echte wedstrijd. Door goede fasenaanvallen creëerden de Schager voorwaartsen ruimte voor de driekwartlijn. Dit veroorzaakte fouten bij de thuisclub en kansen voor Rush. Door slim te kicken werden eenvoudige meters gemaakt. In een aanval van de driekwartlijn was flanker Bas Aay de extra man. Hij verraste de Bulldogs. Aay scoorde een try. De conversie was te lastig. De Bulldogs maakten in de tweede helft een penalty en een try. Dit leverde een 18-8 eindstand op.

Verbeteringen ten opzichte van eerdere wedstrijden zijn zichtbaar. De scrum stond stevig. Rush won de eigen ingooien. Hetzelfde bij de line out situaties. Winst op alle eigen ballen en enkele van de tegenstander overnemen. Dit zijn lichtpuntjes, waaruit de opgaande lijn blijkt.

Volgende week is er geen wedstrijd. Op 17 november speelt Rush thuis tegen de Pickwick Players uit Deventer.