Castricum 2 – Rush 19-5

Vandaag een herhaling van het affiche van vorige week. Castricum 2 thuis tegen Rush. Nu voor de reguliere competitiewedstrijd. Het weer beïnvloedde de wedstrijd. Gedurende de volle 80 minuten joeg de harde wind een striemende regen over de lengte van het veld.

In de eerste vijf minuten zochten de Castricumse voorwaartsen de confrontatie. Het Rushpack was niet alert genoeg en miste 2 tackles. Voor de wind vloog de conversie door de palen voor 7-0. Castricum was de bovenliggende partij gedurende de eerste 20 minuten. Rush beperkte zich tot succesvol verdedigen. Ongeveer halverwege de 1e helft veranderde het beeld. De gasten zetten meer druk en kwamen tegen de zware wind in op de helft van Cas. Ze misten enkele malen net een score. In de 30e minuut een line-out voor Castricum op 5 meter van de doellijn. Zij vingen de bal en met een driving maul kwamen ze naar de trylijn. De nummer 8 brak als laatste man uit de maul en dook over de trylijn. Met een succesvolle conversie kwam de thuisclub op 14-0. Rush veranderde de tactiek. Met grubberkicks zochten ze de ruimte op. Raymond Verschoor was een fractie te laat bij zijn geschoten bal om te scoren. De Cas fullback drukte iets eerder. Even later viel de Schager driekwartlijn aan. Ze liepen zich vast in een ruck. Tweede Center Dennis Visser pakte de bal en liep dwars door de verdediging. Zijn try haalde de nul van het scorebord. Voor Raymond Verschoor was de ligging in combinatie met de tegenwind te lastig. Tot de rust veranderde niets aan de 14-5 stand.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien. Castricum aanvallend op vol vermogen en Rush standvastig verdedigend. Pas na 25 minuten een succesvolle aanval. De Cas voorwaartsen voerden een rolling maul uit. Ze hielden het vol tot achter de trylijn. De laatste man met de bal bukte en scoorde een try voor 19-5. De conversie kwam niet voorbij de palen.. Het laatste kwartier waren de rollen omgedraaid en vielen Rush vol aan. Castricum sloot de gelederen en Rush vond geen zwakke plekken. Uiteraard speelde de kou en regen hierin een belangrijke rol.

Jan Bergmans zag een goede prestatie van zijn selectie gegeven de weersomstandigheden en conditie van enkele spelers. Wanneer iedereen hersteld en fit is, dwingen we het geluk af. Zo gaat dat in de sport. Volgende week speelt Rush thuis tegen de nummer 2 AAC 1. Een club met een Ereklasse verleden. Dit beloofd spektakel op sportpark Groenoord om 14.00 uur is de kick-off. De toegang is gratis.