Bekerwedstrijd Castricum 2- Rush 83-14

Rush speelde uit tegen Castricum 2 de 1e Bekerwedstrijd van dit seizoen. De achtste finale om de Henri van Booven Beker. Tegenstanders zijn teams uit de 2e klasse en hoger.

Rush vertrok vanmiddag met 14 man naar Castricum. Blessures en (offshore)werkverplichtingen dunden de selectie behoorlijk uit. Castricum gaf eerder in de week aan spelers beschikbaar te stellen. Vanmiddag bleek ook daar een aantal afmeldingen geweest te zijn. Rush leende een prop uit het Driede, die zeer verdienstelijk de eerste rij verstevigde. Met 15 tegen 15 startte de wedstrijd. In de eerste minuten bleek de routine bij Castricum. Met snelle passes vonden de spelers elkaar blindelings. Een score liet niet lang op zich wachten. In de laatste 10 minuten van de 1e helft benutte Rush een scoringskans benutten. Na een gewonnen 5 yards scrum viel de driekwartlijn aan. Robert Verschoor brak door de defensie en scoorde naast de palen. Zijn broer Raymond benutte de conversie. Ondanks het aanvallend betere spel van de thuisclub was de ruststand 20-7. Verdedigend stond Rush zijn mannetje tegen de jonge selectie. Na de rust moest Schager coach Jan Bergmans 2 spelers aan de kant houden. Rugby is een teamsport waarbij alle 15 spelers nodig zijn. Het gebrek aan eigen en te lenen wissels veroorzaakte een compleet andere 2e helft. Castricum 2 benutte het overtal en scoorde aan de lopende band. De verdienste van de Rushspelers is dat ze binnen de regels bleven spelen en hun uiterste best deden om aanvallen te stoppen. Er zijn geen kaarten of penalties uitgedeeld voor onsportief gedrag. Dat is een compliment waard.

In de 75e minuut de volgende score aan Rush zijde. Na een fasenbal speelde scrumhalf Joeri Quax op flyhalf Rob van Hoven. Via Robert Verschoor en Michael Simson kreeg Max Verbeek de bal. Hij sprintte langs de lijn en scoorde zijn 1e competitietry voor Rush. Raymond Verschoor kickte de conversie raak. Castricum maakte extra punten tot het eindsignaal. Met 83-14 gaat Cas 2 door in de beker. Volgende week is de competitie wedstrijd Castricum 2- Rush.

Schager coaches Jan Bergmans en Richard de Groot verwachten dan een andere uitslag. Er zijn meer mannen beschikbaar waardoor ze andere keuzes kunnen maken. Vandaag was het belangrijk om iedereen zo te positioneren dat de schade beperkt bleef. Volgende week stellen ze op vanuit een aanvallende gedachte. Als rugbyliefhebber zag Bergmans vanmiddag een geweldige rugbymachine aan het werk. Die jongens vangen hoge kicks en laten geen ballen naar voren vallen. Conditioneel sterk en tactisch slim spelend. Mooi om te zien en iets om naar toe te werken met onze club.