Dwingeloo- Rush 29-21

Dwingeloo en Rush zijn al jaren aan elkaar gewaagd. De uitslagen verschillen meestal niet veel. Vandaag speelde Rush uit tegen en in het Drentse Dwingeloo.

Dwingeloo kreeg in de 8e minuut voordeel van de scheidsrechter. Rush spelers verwachtten een fluitje en zagen te laat het voordeelsignaal. Hierdoor waren ze te laat met verdedigen en liet Dwingeloo de eerste score noteren. 5-0. Enkele minuten later bleek het gewichtsverschil tussen de packs in een driving maul. Zo’n 150 kilo zwaarder duwden de thuisspelers het Rushpack achteruit. De laatste man drukte de bal achter de doellijn voor 10-0. Rush antwoordde met haar eigen spel. Een mix van mobiele voorwaartsen en snelle driekwarten viel aan. Na 4 fasen drukte hooker Dennis Verbruggen een try. Raymond Verschoor schoot de conversie tussen de palen voor 10-7. Rush kwam beter in de wedstrijd. Halverwege de 1e helft liet een getackelde Dwingeloo speler de bal niet los. Hij rolde door, sprong op en rende verder met de bal nog steeds vast. De scheidsrechter kende de try toe en met conversie kwam de stand op 17-7. De wedstrijd verplaatste zich naar de helft van Dwingeloo. Daar maakte de thuisclub onder de druk foutjes. Captain Joeri Quax nam een snelle freekick. Hij speelde op Robert Verschoor die onverschrokken door de verdediging liep en een try scoorde. Raymond Verschoor verzilverde de conversie. Rush was terug in de wedstrijd. Na de rust floot de referee duidelijke strakker. Hij lette beter op technische fouten. Een over the top fout van Dwingeloo leverde Rush een penaltykick op. Joeri Quax speelde naar Robert Verschoor. Verschoor speelde af op Frans Veul. Veul denderde naar voren door voor een score. Raymond Verschoor bleef goed kicken en het stond 17-21. De voorsprong deed Rush de scherpte verliezen. In een ogenblik van onoplettendheid hervatte Dwingeloo snel het spel. Gebruik makend van het moment braken ze door. Ze kwamen 1 puntje voor met 22-21. De wedstrijd lag open en de teams speelden gelijkwaardig. In de 65e minuut viel Dwingeloo aan met een versterkte lijn. Ze gebruikten de man meer om in de hoek te scoren. De moeilijke conversie schoot de kicker raak. 29-21. Hierna zette Rush aan en werd de bovenliggende partij. Achteraf gezien maakte Rush de tactische fout om penalties niet op de palen te schieten maar uit te spelen. Wanneer dat goed uitpakt maak je een try. Nu in meerdere gevallen niet. Coach Jan Bergmans zag goed spel en uitstekende inzet. We moeten tactisch slimmer spelen en 80 minuten opletten. De scrums en line-outs gingen minder goed. Dat is niet verwonderlijk nu de vaste props geblesseerd zijn. De invallers hebben een geweldige prestatie geleverd op de eerste rij, vertelde Bergmans. De winst van vandaag is dat er geen blessures bijgekomen zijn. Met een bredere selectie is dat makkelijker op te vangen gaf de coach aan. Volgende week speelt Rush thuis tegen Utrecht. De kick-off is om 14.00 uur op het sportpark Groenoord, Wilgenlaan Schagen. Publiek is van harte welkom om de wedstrijd te bekijken.