Rush – Zwolle 19-26

Beide team starten overtuigend de wedstrijd. Z bleken aan elkaar gewaagd. Halverwege de eerste helft kreeg de Zwolse fullback een hoge trap niet onder controle. Michael Simson was erbij en ontfutselde hem de bal. Simson scoorde de eerste try. Enkele minuten later zag de referee niet dat Frans Veul na hard werken van de voorwaartsen de bal achter de doellijn drukte. Bij een penalty in stonden Rushspelers te dicht bij. De actieve bemoeienis met het spel leverde de 2e penalty op. De aanstormende baldrager werd te hoog getackeld. De referee kende als straf een penaltytry toe. De raak geschopte conversie bracht Zwolle op een 5-7 voorsprong.

Zwolle ving de bal uit de herstart goed op. Hun driekwartlijn volgde het pack. Nadat het Zwolse pack vastliep vervolgden de driekwarters de aanval. Deze resulteerde in een try. Rush besefte dat het rustsignaal spoedig zou klinken. Een verdedigingsfout bij Zwolle leverde Rush een scrum op 15 meter op. Het Rushpack won de scrum en scrumhalf Joeri Quax paste de bal in zijn lijn. Center Erwin Visser zag een mogelijkheid en kwam achter de doellijn. Zijn score en de geslaagde conversie van Raymond Verschoor brachten de ruststand op 12 gelijk.

In een van de eerste aanvallen in de tweede helft schoven vrijstaande Zwolse voorwaartsen in. Door de mannenmeer situatie hield Rush de verdediging niet dicht Vijf minuten later voerde Zwolle deze move nogmaals uit. Deze vierde try leverde Zwolle het bonuspunt op. Na een geslaagde conversie keek Rush tegen 12-26 aan. Het laatste kwartier herpakte Rush zich. Joeri Quax speelde een penalty direct op Robert Verschoor. Verschoor brak door 3 tackles en scoorde een try. Broer Raymond scoorde de conversie. Met een kwartier te spelen kwam Zwolle weer binnen bereik. In dit kwartier verspeelde Rush 3 scoringskansen door slordige passing. Met 19-26 haalde rugbyclub Zwolle haar eerste punten in de 2e klasse Noord. Coach Richard de Groot zag 2 periodes waarin Rush haar eigen spel speelde. Druk zetten door fel te jagen op de bal. Wanneer we deze inzet en felheid de volle 80 minuten kunnen handhaven maak ik me geen zorgen. Hierop gaan we trainen alsmede op een foutloze uitvoering van de tackles beloofde de Groot.

Volgende week speelt Rush tegen en in Dwingeloo.