Haagsche Rugbyclub 3 - Rush 9 - 10

Zondagmiddag speelde Rush in de play-offs tegen Haagse Rugbyclub 3. Inzet handhaving in of promotie naar de 2e klasse. De eerste aanval van HRC kwam tot diep in het 20 metergebied van Rush. Fullback Rob van Hoven voorkwam een score. Beide teams benutten iedere mogelijkheid om aan te vallen. Aan de andere kant van het veld benutte Rob van Hoven een penalty. Met een rake trap schoot hij de bal door de palen voor 3 punten. De Haagse kicker verzilverde zo’n buitenkans niet in de eerste helft. Tot de rust hielden beide teams de verdediging in tact. Met 0-3 als ruststand wisselden de teams. Rushcoach Jan Bergmans benadrukte het creëren van afspeelmogelijkheden in de aanval. Zorg voor supportspelers, hield hij zijn team voor. Maak vooral geen technische fouten, daar let deze scheidsrechter extra op, was zijn laatste opmerking. In het eerste kwartier van de 2e helft gaf de scheidsrechter 4 penalties aan HRC.  Alle vier werden ze benut om op de doelpalen te schieten. In twee gevallen succesvol zodat het thuisteam op een 6-3 voorsprong kwam. Met een verre kick en 2 snel oplopende spelers zette Rush druk op de Haagse fullback. Hij liet de bal naar voren vallen. De scrum op 6 meter van de Haagse doellijn moest 3 keer over. De derde keer dwong het Schager pack de tegenstander stap voor stap recht achteruit. De laatste meter overbrugde nummer 8 Frans Veul met een duik naar de doellijn en scoorde de try. Rob van Hoven schoot koelbloedig de conversie door de palen. Met een kwartier te spelen stond Rush 6-10 voor. Vlak hierna ontving captain Erwin Visser een gele kaart wegens praten. De thuisclub joeg verbeten op een mogelijkheid om het numerieke overwicht uit te buiten. Een gescoorde penalty bracht ze op 9-10. Met enkele minuten blessuretijd was de spanning te snijden. Rush hield stand en was dicht bij een volgende try. Na het eindsignaal vielen blije Rush spelers elkaar in de armen. Rush handhaaft zich in de tweede klasse. Coach Jan Bergmans zag een prima verdedigend team, de enige scores kwamen uit kicks tegen. De handhaving van de discipline verdient een compliment. Onder deze leiding had de wedstrijd kunnen ontsporen. De mannen gedroegen zich zoals van rugbyers verwacht wordt. Respect naar de leiding en tegenstanders. Daar gaat het om in deze sport. Hij kijkt uit naar de halve finale Beker tegen het tweede team van de Haagse Rugbyclub. Bergmans is er van overtuigd dat het een leerzame wedstrijd wordt. Een bekerstunt acht hij niet uitgesloten. Rush heeft thuisvoordeel komende zondag op sportpark Groenoord.