Rush- Rugbyclub Etten-Leur beker kwartfinale 22-8

Rush trof een tegenstander van gelijkwaardig niveau. Rugbyclub Etten-Leur (REL) speelt even eens als middenmoter in de 2e klasse. Het verschil is de regio Zuid in plaats van Noord. Met de nodige vertraging arriveerde REL in Schagen waardoor de wedstrijd een kwartier later begon.

Rush startte met de wind tegen. De eerste twintig minuten speelden zich volledig af op de helft van REL. De Rushspelers vielen volop aan, maar stuitten op hevig verzet bij de Brabantse gasten. REL beperkte zich tot een enkele losse aanval. In het zogenaamde losse werk veroverde Rush de bal en Raymond Verschoor wist met enkele sidesteps de REL verdedigers te verrassen om de eerste try te maken. Rob van Hoven liet zijn kickingkwaliteiten zien, door vanaf de zijlijn met wind tegen de lastige conversie te scoren. Vlak hierna kende de scheidsrechter REL een penalty toe voor de palen van Rush. De Brabantse captain aarzelde niet en koos voor de zekerheid van een kick voor 3 punten. Tot de rust bleef Rush de bovenliggende partij, maar kwam niet tot scoren. Beide teams waren aan elkaar gewaagd.

Enkele minuten na de rust verzilverde Rob van Hoven een penaltykick voor 3 punten. Hij bracht Rush op een 10-3 voorsprong. REL speelde na de rust compacter en creëerde aanvallend meer kansen. De thuisclub werd in het nauw gedrongen en zocht met verre kicks de ruimte op. Eenmaal scoorde REL een try voor 10-8. De conversie werd gemist. Ongeveer halverwege de tweede helft kickte Dennis Visser de bal achter de eerste verdedigingslinie van REL. Samen met Raymond Verschoor zette hij de fullback van REL onder druk. De bal kwam in handen van Schager scrumhalf Joeri Quax, die direct in zijn driekwartlijn speelde. Frans Veul zag als extra driekwartspeler de ruimte om door te breken. Hij passeerde zijn tegenstanders en scoorde in de buurt van de palen. Rob van Hoven kickte de conversie raak en bracht de score op 17-8. Met nog 10 minuten te gaan zette REL aan voor een eindspurt. Rick van Heerwaarden kickte bal om ruimte te krijgen. Hij liep goed door en schoot de bal laag over de grond een stukje verder. In plaats van al lopend oppakken, dook hij over de bal en speelde vanaf de grond in de handen van de meegekomen Robert Verschoor. Verschoor hield de laatste verdediger van zich af en scoorde de derde Rush try. Van Hoven schoot de conversie langs de palen, waarna de scheidsrechter af floot. Met een 22-8 overwinning is Rush een ronde verder in het bekerkampioenschap. De halve finale is bereikt. Coach Jan Bergmans was uitermate tevreden over deze start na de winterstop. Deze overwinning is goed voor het zelfvertrouwen. Etten- Leur was een volwaardige tegenstander, maar de teaminspanning gaf de doorslag vanmiddag. Wij stonden meer als één team op het veld en dat gaf de doorslag.