Rush – LSRG 1 26-17

De Leidse Studenten starten voortvarend, ze wonnen vanuit de eerste scrum op de Rush- helft de bal en speelden het balbezit netjes uit. De eerste try met conversie was na 7 minuten een feit. Binnen enkele minuten vond Rush aansluiting.  Joeri Quax nam een snelle penalty en speelde af op Frans Veul. Hij worstelde zich door de verdediging heen en scoorde de eerste try voor Rush. Rob van Hoven schoot de conversie raak voor 2 extra punten. LSRG bleek een taaie tegenstander, aanvallend sterk en verdedigend op hun hoede hielden ze lange tijd stand. In de 25e minuut maakten de Leidenaren gebruik van een verdedigingsfout bij Rush. Ze straften dit af met een try tegen. De conversie ging mis.  Zo’n 10 minuten voor de rust speelden de Rush voorwaartsen een prima fasenaanval. De bal ging netjes naar de lijn. De driekwarters vervolgden met een klassieke lijnaanval. Winger Joshua de Vries drukte de bal achter de trylijn. Rob van Hoven schoot er nog 2 punten bij voor de 14-12 ruststand.

In de tweede helft  wonnen de Schager voorwaartsen de bal uit een line-out van LSRG. De aanval werd direct via de lijn opgezet. Flyhalf Erwin Visser zag de ruimte en maakte er goed gebruik van. Met zijn try en succesvolle conversie van Rob van Hoven liep Rush uit naar 21-12. Htet publiek hoopte op een vierde try om het bonuspunt binnen te halen. De wedstrijd kon lang twee kanten uit gaan. Geen van beide partijen dicteerde het spel. LSRG speelde meer op helft van de thuisclub. Met lage tackles hielden ze de verdediging dicht. In de 35e minuut nam Joeri Quax snel een penalty in het 20 metergebied van de gasten. Frans Veul reageerde attent en deed zijn reputatie eer aan door dwars door de LSRG defensie te stampen. Zo bracht hij de 4e try tot stand.  Na de spelhervatting stormden de Studenten naar voren en stond iedereen in het Rush 20 metergebied. Ternauwernood hiels Rush stand. De Leidse voorwaartsen vielen sterk in fasen aan en slokten Rushverdedigers op. Zodra Rush hiervoor teveel spelers inzette vloog de bal de Leidse lijn in. Met 2 man overlap speelden ze de aanval simpel uit en scoorden een try in de hoek. Deze plek is lastig kicken voor de conversie welke niet lukte. Met 26-17 behaalde Rush vanmiddag de eerste thuisoverwinning in dit seizoen. Volgende week speelt Rush uit tegen de Pickwick Players in Deventer.