‘t Gooi 2- Rush 9-5

’t Gooi 2 beschikt  over spelers die als reserves inzetbaar zijn in de Ereklasse. Hun koppositie in de competitie heeft hier een duidelijke verband mee. Rush wilde vandaag bewijzen in de 2e klasse thuis te horen. Het tactische plan uit de laatste trainingen wordt zichtbaar in de wedstrijd.  Vanaf de kick-off joegen de Rushspelers op de tegenstander met de bal. Na 10 minuten bracht de thuisclub de eerste tactische wissel in. Deze Ereklasse speler  voegde geen zichtbare meerwaarde toe. ’t Gooi benutte alle kansen om op de palen te schieten.  Na 20 minuten spelen stond de eerste succesvolle penaltykick op het scorebord. 3-0  Enkele minuten later gaf de referee een penalty welke eveneens tussen de palen doorging voor 6-0. De Rushvoorwaartsen stonden hun mannetje in de scrum en pushten de thuisclub terug. Na zo’n rommelige scrum gooide de Gooise scrumhalf richting flyhalf. Joeri Quax verstoorde deze pass en Dennis Visser kon de bal met een hand van de grond opscheppen. Visser kon zijn verdedigers misleiden met sidesteps en snelde naar de doellijn. Hier drukte hij de eerste try voor Rush. Rob van Hoven miste de lastige conversie. Deze inhaalpunten zorgden voor extra spanning in de wedstrijd. Enkele Gooise spelers benoemden een tackle van Sam Snaas  als te hoog en starten een opstootje. Erwin Visser raakte erbij betrokken. De scheidsrechter greep in en deelde 3 gele kaarten uit. Snaas, Visser en de Gooise raddraaier moesten 10 minuten aan de kant. De penalty die ’t Gooi mocht nemen leverde 3 punten op. Bij de rust stond het 9-5.

De tweede helft kenmerkte zich door hard werken en vele meters teruglopen. De referee zag bij de meeste acties aan Rushzijde onreglementaire zaken gebeuren. Hij bestrafte deze met strafschoppen. Rushspelers moeten leren te anticiperen op de scheidsrechter. Halverwege de tweede helft vielem de Rushvoorwaartsen in fasen aan.  Joeri Quax sprintte naar de doellijn. Op de lijn werd hij getackeld en viel bovenop de tackelaar. Hij  drukte de bal op de grond. Iedereen in het veld en langs de kant zag een try. De leidsman oordeelde anders en gaf een penalty aan ’t Gooi op de 20 meterlijn. Dit had het kantelmoment in de wedstrijd kunnen zijn.  De laatste 20 minuten bleven de teams verbeten op jacht naar extra punten om de wedstrijd te winnen. Aan beide zijden lukte dit niet. De eindstand 9-5 voelde voor ’t Gooi als een nederlaag. Voor de eerste keer deze competitie hadden ze geen tries gemaakt en met zo’n klein verschil gewonnen. Rush liep met opgeheven hoofd het veld af. Een wedstrijd met puike prestaties, waarin de nummer 1 het continu moeilijk heeft gehad. De veranderde manier van werken onder de trainers Bergmans , de Groot en Goos werpt zijn vruchten af. Rush gaat teams verrassen in de rest van de competitie. Volgende week ervaart  het Leids Studenten Rugby Genootschap in Schagen de nieuwe speelstijl.