GSRC - Rush 17 - 61

Rush startte gelijk aan vorige week dominant. Vanaf de kick-off joegen de spelers achter de bal aan. In de eerste lineout wonnen de Schager voorwaartsen de bal op de ingooi van de thuisclub. Spelverdeler Youri Quax koos voor een aanval via de driekwartlijn. Aan het einde van de lijn nam hij zelf de bal uit een ruck en gaf een korte pass op de meegekomen Frans Veul. Veul scoorde een try. Rob van Hoven schoot de conversie door de palen voor 0-7. De volgende 10 minuten was Rush dominant in het spel maar onvoldoende georganiseerd. Dat leidde tot individuele foutjes waarvan de studenten gebruik maakten om gelijk te maken. Dennis Visser ontving een gele kaart voor een trappende beweging naar een tegenstander. In zijn 10 minuten straftijd verloor Rush een ruck en kwam GSRC op 12-7 voorsprong. Hiervan genoten ze slechts kort. Youri Quax nam een snelle penalty, waaruit Frans Veul zijn 2e try scoorde. Rob van Hoven deed een duit in het zakje met een 2 punter. Na de kick-off scoorde de thuisclub weer een try. De oorzaak lag in de slechte organisatie bij Rush. Achter de palen wees coach Jan Bergmans de spelers hierop.  Het resultaat was zichtbaar. Net terug in het veld onderschepte Dennis Visser een studentenpass. Hij maakte een break en scoorde een try. Van Hoven verzilverde de conversie voor 17-21. Mark Duursma ving de Groninger kick-off. Hij bracht de bal op en vormde een ruck op de middellijn. Youri Quax, haalde de bal eruit en speelde af op Frans Veul.. Hij drukte naast de palen de 4e try en het bonuspunt was binnen. Met conversie kwam Rush op 28 punten. De laatste vijf minuten voor de rust liet de gastclub haar overwicht zien. Winger Alex de Haan vormde het succesvolle sluitstuk van een driekwartlijn aanval. De laatste scrum voor rust leverde een pushovertry op, gedrukt door Frans Veul. Met 1 gemiste conversie stond er 17-40 op het scorebord.

In de tweede helft verloor Rush de  voorgaande wedstrijden, Jan Bergmans hamerde erop om het spel uit de laatste 20 minuten 1e helft te handhaven. Organisatie is alles in een teamsport.

Rob van Hoven verlengde een lijnaanval in de 50e minuut. Zijn try en conversie leverden 7 punten op. De scheidsrechter waarschuwde herhaaldelijk voor over the top fouten. Hij beloofde de eerstvolgende foutenmaker een gele kaart. Martijn Luitjes net 3 minuten in het veld kreeg de gele kaart voor over the top. Hij viel in een ruck over de speler op de grond. Tijdens zij tijdstraf onderschepte Dennis Visser de bal in een Groninger aanval en liep door om te scoren. Rob van Hoven bleef goed schieten en maakte de conversie. Ongeveer 3 minuten voor het einde kregen de studenten  een scrum op de 20meterlijn van hun doellijn.  Rush won de bal en Frans Veul viel buitenkant aan. Hij speelde af op de meegekomen Youri Quax die de try scoorde.  De steeds goed schietende Rob van Hoven bepaalde de eindstand op 17-61.

Na afloop spraken de blije coaches Bergmans en de Groot van een puike prestatie. 60 minuten lang zagen we een samenspelend team in het veld. De eerste punten zijn binnen!! Bergmans roemde het werk van verzorger Peter Visser. Vrijwel alle geblesseerde spelers zijn dankzij Vissers verzorging inzetbaar.  Volgende w eek speelt Rush uit tegen rugbyclub ’t Gooi 2. Een club met een grote selectie voor het 1e en 2e team.  Per weekend wordt gekeken wie in de Ereklasse speelt en wie in de 2e klasse uitkomt. Deze brede selectie heeft geleid tot een 6 uit 6 resultaat. Volgende week een stunt van Rush?