Rush- Dwingeloo 21-26

Meteen na de kick-off drukte Rush een stempel op de wedstrijd. Twee aanvallen mislukten doordat passes onzorgvuldig werden aangegooid. Hierdoor viel de bal en kon Dwingeloo de verdediging reorganiseren.

Na een kwartier spelen ontving Joshua de Vries de bal in het Rush 10 meter gebied. Via de buitenkant snelde hij langs 5 verdedigers en drukte de eerste try vanmiddag. Raymond Verschoor maakte de conversie voor de 7-0 voorsprong. Vanuit een voorwaartsenactie scoorde Frans Veul de tweede try. Raymond Verschoor bleef succesvol converteren voor 14-0. Ongeveer na een half uur spelen brak Dwingeloo uit en kwam tot over de Rushtrylijn. De scheidsrechter keurde de score af omdat er 2 bewegingen op de grond aan vooraf gingen.

Na een door Rush gewonnen lineout brachten de voorwaartsen de bal op en speelden af in de driekwartlijn om de aanval af te ronden. Joshua de Vries liet vanaf de middellijn nogmaals zijn sprintkwaliteiten zijn. Slim naar binnen gekruist wist hij voor de tweede keer Dwingeloo te verrassen. Raymond Verschoor schoot zijn derde conversie voor 2 punten. Met een comfortabele 21-0 voorsprong stonden het puliek op het rustsignaal te wachten. De laatste aanval van Dwingeloo leverde een penalty op zo’n 10 meter van de doellijn op. Snel genomen en door de driekwartlijn over de doellijn gebracht. Goed voor 7 punten na de gelukte schop tussen de palen. Op een psychologisch belangrijk moment leverde Dwingeloo een visitekaartje af. Op het bord stond 21-7 ruststand.

Uit een scrum worstelde de flanker door de Schager driekwarters. Hij kwam met zijn armen over de trylijn en drukte de bal. Dat is genoeg voor 5 punten. Met conversie slonk het verschil tot 7 punten. Een slim opgezette lijnaanval zorgde voor de derde try voor de gasten. De conversie lukte en de stand was 21 gelijk. Tot de blessuretijd hielden de teams elkaar in evenwicht. In de reservetijd kreeg Dwingeloo een penalty mee. Een kans op 3 punten voor de bezoekers. De kicker schoot net naast en de vanger van Rush bracht de bal op naar voren. Dwingeloo won de laatste line-out en de voorwaartsen speelden voor de dood of de gladiolen. Het zijn de gladiolen geworden omdat Dwingeloo met 5 punten uit Schagen vertrok. De scheidsrechter floot na de gemiste kick af.

Volgende week speelt Rush uit bij de Groningse Studenten Rugbyclub. De bus vertrekt om 11.00 uur vanaf het parkeerterrein Wilgenlaan. Supporters en belangstellenden kunnen mee. Reiskosten eur 15,- per persoon voor een dagje authentieke rugbybeleving.