Rush - Utrechts Rugby Club 2 21-48

Utrecht opende in het begin van de wedstrijd de score. Door zich maximaal uit te strekken wist de Utrechtse center de bal op de lijn te drukken. Met geslaagde conversie goed voor 7 punten. Vijf minuten later kon de scheidsrechter het drukken van de bal niet zien en gaf een 5 meter scrum. De gasten wonnen de bal en met enkele goed opgezette fasen scoorden ze hun tweede try. De harde wind belemmerde de conversie. Even later ving de Utrechtse driekwartlijn de bal en brak door de Rush verdediging. Na de try naast de palen was de conversie simpel. Deze lijn scoorde even later op een gelijke wijze. Een man meer situatie creëren en dan gecontroleerd uitspelen. Na ruim een half uur spelen verplaatste het spel zich naar de andere helft. Robert Verschoor brak uit en maakte meters. Vlak voor het contact speelde Verschoor af op de mee gerende Erwin Visser. Visser ging inside en kwam vlak voor de palen bij zijn pack aan. Frans Veul overbrugde de laatste meters en scoorde. Met conversie van Raymond Verschoor leverde deze aanval 7 punten op. Net voor het rustsignaal ving Utrecht een kick op de rand van het Schager 22 meter gebied. De balvanger liep op volle snelheid door de thuisclub en maakte een try. Door de conversie kwam de ruststand op 7-31.Tijdens de pauze sprak Bergmans zijn mannen moed in. In de tweede helft kon Rush het windvoordeel benutten voor verre kicks achter de fullback. In het losse werk mannen opzuigen zodat de driekwartlijn man tegen man kan uitspelen. Utrecht werkte niet mee aan dit plan. De bal werd na de kick-off opgevangen en succesvol opgebracht met een try als resultaat. De Utrechtse voorwaartsen speelden vanmiddag sterk. Met kort spel en fasen aanvallen maakten ze tegen wind in de nodige meters. Een try bleef niet uit. De conversie maakte de 43 punten vol. De Utrechtse driekwartlijn speelde met de Rushverdediging. Met sidesteps en dummies zetten ze Rush op het verkeerde been. De try bleef niet lang uit en werd in de hoek gedrukt voor 5-48. De laatste 20 minuten kwam de beleving terug bij Rush. Tackles waren lager en feller, de bal ging beter rond. Youri Quax liep op een naar voren geschoten rommelbal. Hij schoot hem nog verder richting doellijn. Met een fraaie duik drukte hij net voor de verdedigende flyhalf de bal achter de doellijn op de grond. Raymond Verschoor benutte de conversie zodat Rush op 14-48 kwam. Robert Verschoor ving de bal uit de kickoff. Hij zag en benutte de mogelijk om te breken tot achter de Utrechtse lijn. Vlak voor de tackle door de fullback speelde hij af op Erwin Visser. Visser liep vrij door om te scoren. Raymond Verschoor schoot 100% met zijn conversies en bepaalde de eindstand op 21-48. Na afloop complimenteerde Bergmans het team met het verrichte werk. Door de 8 absenties stonden de meeste spelers op andere plaatsen en dat bleek. Het rendement uit de weinige aanvallen was hoog. Utrecht was sterk in het losse werk, hun driekwartlijn speelde snel over en voerde een flink aantal moves met succes uit. De Rushtackles moeten effectiever worden, in de tweede klasse is geen plaats voor missers.Na de wedstrijd ontstond spontaan een songcontest. Met veel plezier zongen de teams en aanwezigen tegen en met elkaar. De strijd op het veld werd na afloop muzikaal voortgezet.Rush is vrijgeloot voor de eerste bekerronde volgende week. De volgende competitie wedstrijd is 21 oktober thuis tegen Dwingeloo.