Rugbyclub Groningen 1- Rush 36-7

In de eerste helft streden beide teams om het balbezit en terreinwinst. Rush was sterker in de scrums. De fel jagende Rushspelers joegen op iedere bal en zorgden voor problemen bij de thuisclub. Andersom was Groningen ook op de andere helft. Een overtreding leverde een penalty op voor Groningen. De kicker schoot de bal loepzuiver door de palen voor 3-0. Tot de rust kwam er geen verandering in de stand. Assistentcoach Richard de Groot benadrukte in de rust de goede teamspirit en het felle jagen. Op deze manier moesten de punten gaan komen.

Net na de rust bevond Arjan Epskamp zich in een scoringspositie. Met een hoge tackle werd hij onreglementair gestopt. De scheidsrechter kende een penaltytry toe. Raymond Verschoor verzilverde de conversie en Rush stond 3-7 voor. De achterstand motiveerde Groningen om feller aan te vallen. De scheidsrechter floot het spel snel af. Bij veel tackles gaf hij penalties. Groningen maakte hier handig gebruik van en de Rush spelers verloren de concentratie op het spel. Groningen benutte de kansen om meerdere tries te scoren. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam Rush het 22 meter gebied niet uit. Groningen domineerde en de scheidsrechter hielp daar aan mee. Met verschillende fasenaanvallen maakte Groningen meters en drong Rush terug op de doellijn. De score in de 2e helft liep op naar 36-7. Richard de Groot zag vandaag lichtpunten. Er stond tot het einde toe één team te buffelen. De koppies bleven omhoog. Als verbeterpunten noemde hij: Beter tackelen, in de 2e klasse wordt iedere misser afgestraft. Eerder inspelen op het fluitgedrag van de scheidsrechter. Wanneer de leidsman een tackle op de borstkas te hoog vindt, gaan we voortaan lager te tackelen. Daarmee voorkom je penalties tegen. Dat is in de 2e helft veel te vaak gebeurt.