Rush - The Bulldogs 0-36

Rush startte vanmiddag met een aangepaste opstelling, gedwongen door een aantal spelers in de ziekenboeg . Niets ernstigs, wel vervelend voor de keuzeheren.

In de eerste tien minuten zette Rush druk op de gasten. De scheidrechter nam een try van Erwin Visser scoren niet waar en kon geen punten toekennen. Dit tot verbazing van het juichende publiek. Ongeveer halverwege de eerste helft wonnen de Bulldogs de bal uit een Schager line-out. Zij braken door het Rushpack en scoorden een try met verzilverde conversie. 0-7. Enkele minuten later een leverde een goed uitgespeelde aanval van Almeerse driekwartlijn wederom 7 punten op.  Met een 0-14 achterstand stond Rushcoach Jan Bergmans in de rust zijn mannen op te peppen. Zijn boodschap was eenvoudig. Fasen rugby spelen, de tegenstanders opzuigen en geen risico nemen. Op deze wijze won Rush vorig seizoen alle wedstrijden. Vooral als team samenspelen en niet voor de eigen glorie op avontuur gaan. Dit laatste werkte in de eerste helft niet. In de 50e minuut kroop een Bulldogs speler na een tackle met de bal richting de Rush doellijn. De referee vond het goed en kende de try toe.  Met de raak geschoten conversie liepen de gasten uit naar 0-19. Rush hervond zich niet. Het rommelige spelen leidde tot een penalty tegen. Bij the Bulldogs ging vanmiddag alles goed en de penalty ging keurig tussen de palen voor 3 punten. In de 65e minuut speelde Rush met 2 man meer. Met een rode en een gele kaart stonden 2 tegenstanders langs de kant. Een hoge kick van Rush werd goed gevangen en opgebracht door het uitgedunde team. Tot hun verbazing braken ze door en scoorden een try en een gelukte conversie. De laatste punten kwamen vijf minuten voor het einde. Een verdedigende reliefkick vanuit het 22 metergebied van de Bulldogs kwam achter de Rushverdedigers. De goed spelende fullback Rob van Hoven kon het in zijn eentje niet belopen. De vermeende knock-on zag de referee niet. Met een laatste try tussen de palen was een ontluisterende nederlaag voor Rush een feit. De 0-36 nederlaag noemde coach Bergmans een oorwassing. Het is lang geleden dat Rush op eigen veld het bonuspunt weg gaf.  De oorzaak ligt bij de mentale weerbaarheid. Na de afgekeurde try lieten Rush collectief de koppies hangen. Er kwamen vijftien individuen in het veld in plaats van één team. Daarmee kan je in deze teamsport niet winnen. Rush raakte in een negatieve spiraal en alles ging fout. Ballen gaan voorwaarts, passes komen niet aan of er wordt te laat afgespeeld. De flow is dan weg. Volgende week uit naar de Groninger Burgers. Oude bekende en altijd moeilijk te voorspellen.