Castricum 2 - Rush 21-19

In de 8e minuut bedreigde Robbie van Hoven met een verre kick de doellijn van de thuisclub. Het visitekaartje was afgegeven. Na een kwartier spelen keurde de referee een try af en gaf Rush een penalty op 5 meter van de doellijn. Rush koos voor een scrum.  Met een gezamenlijke inspanning duwden de Schager voorwaartsen hun tegenstanders achter de doellijn, waarop Robert Verschoor  de push- over try scoorde. Sam Snaas miste de conversie. Ondanks de hitte bleven beide teams aanvallen en stug verdedigen. Vlak voor de rust kreeg Cas de eerste kans op een try. Een mooie tackle van Erwin Visser voorkwam de score.  Een Castricummer zat met zijn handen in de ruck en kreeg een penalty tegen. De verre uittrap van Erwin Visser gaf lucht en waarop de scheidsrechter floot voor de rust.

De boodschap van coach Jan Bergmans was simpel. Met kicks druk zetten in de open hoek bij de blinde wing. Voorwaartsen moesten sneller naar de baldrager toe.

Erwin Visser schoot in het begin van de tweede helft een verre kick en tackelde de Castricumse vanger over de zijlijn. Robert Verschoor ving de bal in de lineout en met een driving maul duwde het Rush pack de Castricumse defensie terug. Frans Veul kon een try scoren en Raymond Verschoor kickte de conversie voor 0-12.

Zo’n 10 minuten later vond  de thuisclub een gaatje in de Rush verdediging. Ze braken door en scoorden een try vlak bij de palen. Met conversie kwam Castricum op een 7-12 stand. Dit was slecht voor de Rush zenuwen, enkele spelers lieten zich opjutten vanaf de zijkant en raakten uit hun spel. Uiteindelijk leidde dit tot een gele kaart voor Sam Snaas, voor een onbenullige overtreding, In zijn straftijd kwam Castricum op voorsprong.  Snelle mannen pakten een stuiterbal, zagen de ruimte en braken door. Een try met conversie tot gevolg. De stand kwam op 14-12. Rush bleef aanvallend en dreigend rugbyen. Een verre kick van Erwin Visser stuiterde mooi uit het veld. Rush won de line-out en maakte met de driving maul de nodige meters richting trylijn. Vlak ervoor zette Rush een ruck op. Castricumse handen daarin kostten hen een penalty. Youri Quax nam de penalty snel en via Robert Verschoor kreeg Erwin Visser de bal om rechts van de palen te duiken. Met conversie van Raymond Verschoor stond Rush op 14-19. Vlak voor het einde een mooie actie voor het thuispubliek. Een verre kick van Rush bracht Castricum in hun 22 meter gebied in de problemen.  Echter met een lange sprint werd de bal opgebracht en daarna door hun driekwartlijn uitgespeeld.  De Rushspelers liepen er vol achteraan maar misten hun mannetjes. Door de laatste try met conversie wist Castriucm 2 op een 21-19 eindstand te komen. Door dit resultaat krijgt Rush 1 bonuspunt en is hekkensluiter van het linkerrijtje.

Volgende week tegen Buldoggs thuis zal Rush beter moeten presteren. Buldoggs was vorige jaar runner up van de derde klasse Noordwest. Rush won de kampioenswedstrijd. Het belooft een interessante wedstrijd worden.  Kick-off 14.00 uur Sportpark Groenoord Wilgenlaan Schagen.