Halve finale tegen de Rotterdamse Rugby Club 1

Halve finale tegen de Rotterdamse Rugby Club 1 in Schiebroek/ Hillegersberg.

Het bekertournooi gingen we in met als doelstelling de reserves en jongere spelers ervaring te laten opdoen zodat ze volgende jaar met meer speelervaring de tweede klasse betreden.

Al in de tweede minuut kregen we een penalty tegen. Robert Verschoor werd over de ruck getrokken en was daarna offside. De referee liet in eerste instantie doorspelen tot de bal uit ging. Er was geen voordeel uitgekomen voor de thuisclub. In rugby ga je dan terug tot de plaats van de overtreding en daar wordt de penalty genomen. Op 20 meter van de doellijn schoot de kicker naast de palen. Het zat ons vanmiddag niet mee met penalties. Twee direct achter elkaar die door RRC in de lijn werden gespeeld. Op het einde braken ze door onze lijn, de hoge tackle werd niet gezien en we keken tegen een try achterstand aan. Met een geslaagde conversie erbij stonden we 7 punten achter.

Na 20 minuten spelen oordeelde de referee dat onze getackelde speler niet snel genoeg wegrolde. Scrum voor Rotterdam. Zij wonnen hun scrum en via de lijn met uiteindelijk de winger rolden ze onze defensie op. De conversie ging mis. 12-0 was de stand daarna. De referee lette scherp op fysiek spel van onze spelers. Frans Veul kreeg een penalty tegen omdat hij in zijn loop een speler omduwde. De man bukte om de bal te pakken en hield de bal nog niet vast. Dan mag je elkaar niet aanraken. Een terechte penalty dus. Vervelend was dat dit zich op een paar meter van de palen afspeelde. De toegekende penalty ging mis. Tot de rust hielden we stand met onze jonkies

In de rust benadrukte Jan Bergmans dat de Rotterdamse lijn gevaarlijk was met de snelle counters. Ze speelden 15 mans rugby. Ander aandachtspunt was onze discipline, we probeerden te veel met onze monden te regelen. Daar was deze scheidsrechter niet van gediend.

Na de rust kantelde het spelbeeld. Rotterdam kreeg moeite met de discipline en wij verdedigen feller. In de 8e minuut kregen we een penalty mee op 5meter van de doellijn. Arjan Epskamp bracht op schitterende wijze de bal succesvol over de doellijn en poetste de 0 weg. Erwin Visser kon de conversie niet maken. De afstand en wind maakten het te lastig.

Rotterdam nam alle penaltys razendsnel en maakte op die manier meters. Je moet namelijk op 10 meter afstand staan anders sta je buitenspel. Enkele keren lieten onze jongelingen zich verleiden en zochten te vroeg het contact. Weer een penalty 10 meter dichterbij. Na een kwartier in de tweede helft weer zo’n moment. De Rotterdamse kicker had zijn dag niet en schoot de penalty naast. Daarna een cruciale misser van de referee. Johan Kruger drukte in de derde fase een zuivere try. De ref keek naar de offside lijn van de andere spelers en zag het drukken niet. Hij kende de try niet toe. Dat onze mannen hiervan baalden spreekt voor zich. Na de wedstrijd gaf hij zijn fout toe, maar daar kopen we niets meer voor. Dennis Visser kreeg een gele kaart omdat hij speler in de lucht tackelde. In de bus terug vertelde Friso Teerink dat de speler niet in de lucht hing. Hij had een been omhoog, zodat het leek alsof hij sprong. Gedurende de 10 minuten straf hielden we stand. Rotterdam kreeg geen ruimte om gebruik te maken van hun man meer situatie. In de laatste minuten mocht Dennis weer meespelen. Na een scrum kregen we wederom een penalty tegen. Via de driekwartlijn rondde de thuisclub succesvol hun actie af. Zonder conversie kwamen ze op 17 punten. Wij zagen nog mogelijkheden en vielen we verwoed aan. Tot op enkele meters van de doellijn braken we door, maar het mocht niet baten. Met 17 -5 gaat RRC door naar de finale tegen de Dukes 2 uit Den Bosch.. Met opgeheven hoofd kijken we terug op het bekeravontuur, tot in de laatste wedstrijd hebben we de jongeren de speelminuten gegeven. Gegeven het spelbeeld hadden we met een resultaatgerichte opstelling een andere wedstrijd gezien. Na de wedstrijd benoemde Jan Bergmans onze grootste tegenstander van vandaag. Door te veel praten hebben we de wedstrijd verloren, we zaten niet met de juiste instelling in de wedstrijd. De bezieling, het heilige vuur misten we en dat geeft net dat beetje extra. Het leergeld van vandaag zetten we komend seizoen om in daden. Op rugbygebied is er over 2 weken weer een belangrijke gebeurtenis. Op zaterdag 28 april om 1100 uur is de kickoff van het Van der Voort Rushvriendentoernooi. Op deze gezellige rugbydag is iedereen van harte welkom. Komende 2 weken trainen we dinsdag en vrijdags door om de gasten voor het Van der Voort vriendentoernooi in vorm te krijgen. Wanneer je als gast mee gaat doen. Kom trainen en maak gebruik van deze mogelijkheid om vooraf te oefenen.