Kampioenswedstrijd Rush Spakenburg 14-01-2012

Rush Spakenburg 34-5

In de eerste Rushaanval na de kick-off maakt een Spakenburgse verdediger een buitenspelfout. Raymond Verschoor benutte de penaltykick om de bal strak tussen de palen door te jagen. Binnen 3 minuten stond Rush met 3 punten voor. De kampioenskandidaat hield druk op de gasten. De voorwaartsen creëerden uit de volgende penalty een fasenaanval. Na 2 fasen vloog de bal in de driekwartlijn. Dennis Visser rondde de aanval af met een try in de hoek. Voor Raymond Verschoor was het conversieschot te lastig. Een prachtig voorbeeld van het collectief zag het talrijke publiek bij de volgende try. Arjan Epskamp rende richting trylijn met één verdediger voor zich. Medespeler Robert Verschoor liep vrij ernaast. Epskamp ging niet voor eigen glorie maar speelde af, nadat de verdediger voor hem koos. Verschoor kon hierna makkelijk tussen de palen scoren. Raymond Verschoor benutte de conversie om 15-0 te maken. Vlak voor rust schoot flyhalf Erwin Visser een hoge up and underkick achter de Spakenburgse defensie. Broer Dennis ving de bal, verschalkte de fullback uit het IJsselmeerdorp en maakte een try. Raymond Verschoor pakte met de conversie 2 punten extra. Hierna floot referee Hendrik Goos voor de rust. Op het scorebord stond 22-0.

Coach Jan Bergmans riep zijn mannen op om de rust te bewaren en slimmer te gaan rugbyen. Maak gebruik van onze snelheid in de lijn en het overwicht in de scrums en line-outs, sprak hij de spelers toe.

Spakenburg speelde na rust beter. Een groot deel van de tweede helft bevonden zij zich op de helft van Rush. Ondanks volhardend aanvallen wisten ze slechts één try te scoren.

Verdedigend is het Schager rugbybolwerk vrijwel dicht. Tot op de doellijn bleven de Rushspelers met resultaat tackelen. Na een half uur spelen maakte Joshua de Vries de bonustry voor Rush. Het resultaat van de goede samenwerking tussen voorwaartsen en driekwartlijn. Man of the Match Dennis Visser maakte vlak voor het eindsignaal zijn hattrick vol na een lange solo vanaf de middenlijn. Het publiek lachte om de showduik waarmee hij de bal op de grond drukte. De geslaagde conversie van Raymond Verschoor bracht de eindstand op 34-5.

Een uitgelaten team vierde na afloop het welverdiende kampioenschap. Met slechts één nipte verlieswedstrijd beloonde het team op deze manier zichzelf en alle andere noeste werkers achter de schermen. Dit kampioenschap is mogelijk doordat trainers, mensen achter de bar, fysio, waterdragers, bestuur, sponsoren en vele anderen samenwerken aan optimale condities voor het rugby in Schagen. Een trotse voorzitter Peter Gieles noemde het een voorrecht om met zoveel gepassioneerde mensen te mogen samenwerken. De ruim 250 toeschouwers bewezen vanmiddag dat rugby leeft in Schagen. De zwaaiende mensen tijdens de ereronde over de Markt herkenden onmiddellijk de kampioenen.