Rush Ascrum 2 20-11-2011

Rush Ascrum 2 57 -7

Door de mist kwam tegenstander Ascrum laat in Schagen aan. Referee Bergmans besloot om de kick-off met een kwartier uit te stellen. De mist zorgde voor minder zicht, maar geen onveilige situatie. Er kon gewoon gespeeld worden op Groenoord.

De opening van Rush was uit het boekje. Al bij de kick-off zette het thuisteam druk op de tegenstanders. Dit leidde tot een try van Dennis Visser in de vierde minuut. Recht voor de palen schoot Raymond Verschoor de conversie er makkelijk tussendoor. Enkele minuten later scoorde center Raymond Verschoor zelf een try. Winger Alex de Haan drukte daarna in de verste hoek een try. Voor het publiek bij clubhuis de Keet onzichtbaar door de laaghangende bewolking. Rush bleef scoren. Daniël de Wit meldde zich als volgende op de scorelijst. Verschoor trapte de conversie raak en Rush stond inmiddels 24-0 voor.

Na een fasenaanval van de voorwaartsen benutte Erwin Visser de mogelijkheid om te breaken en te scoren. Met conversie van Raymond Verschoor voegde dit 7 punten aan de stand toe. Captain Johan Kruger sprintte als een winger langs de lijn en trok mensen naar zich toe. Raymond Verschoor bemachtigde de bal en snelde naar de trylijn. Inclusief eigen conversie leverde hij 7 punten op voor de thuisclub. Na een geslaagde ruck ontving prop Bashar al Badri de bal om zich met het leer door de Ascrum-defensie te boren. Met gestrekte arm legde hij de bal op de doellijn. Met een verzilverde conversie erbij bracht dit de ruststand op 45-0 voor Rush.

In de tweede helft speelde Rush in een lagere versnelling. Asrum creëerde meer ruimte om aanvallen op te zetten. Pas na een kwartier wist Schagenaar Sam Snaas een aanval van de driekwarten met een try af te ronden. Raymond Verschoor schoot tussen de palen door om een conversie te benutten. Dennis Visser ontving op snelheid de bal en stopte succesvol in het try-gebied. Tweede kicker Rob van Hoven miste de scherpte en daardoor de conversie. Ascrum bleef zoeken naar een score. Op 25 meter van hun doellijn onderschepten ze de bal. Bij gebrek aan afspeelmogelijkheden rende de baldrager naar voren. Hij ontweek Rush fullback Rob van Hoven. De kans op glorie gaf hem vleugels zodat hij drie Rush achtervolgers voorbleef. De hardloopactie leverde een try en een conversie op. Zeven punten verschenen op het scoreboard.

Een tevreden Rush-coach Richard de Groot complimenteerde na afloop zijn spelers. De eerste helft speelden ze gelijkwaardig aan het hoge niveau van vorige week sprak hij. De uitslag geeft vertrouwen voor de wedstrijd volgende week tegen de Bulldogs in Almere. Met 1 verliespartij en 2 bonuspunten minder de directe achtervolger voor de kampioenstitel. Thuis won Rush met 22-12. De verbale aanwezigheid van de Bulldogs is ons goed bijgebleven. Zelfbeheersing en speldiscipline zijn de cruciale factoren aldus de winnende coach. De Groot weet dat Rush deze facetten beheerst en heeft hoge verwachtingen voor volgende week.