Nieuwe verzorger!

Afgelopen dinsdag (20-11-2013) is er na de training een goed gesprek geweest tussen Jan, Arjan en Melanie die vanaf nu Mel heet J. We hebben in goed overleg afgegesproken dat Mel vanaf heden de verzorger is van onze club en daarmee onderdeel is van de technische staf. Mel zal op de vrijdag avonden op de club aanwezig zijn en zal op wedstrijddagen meereizen met de selectie. Ze is te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een behandel afspraak of eventuele herstel training. De behandelingen zullen inpricipe plaats vinden op de bekende plek in ons clubhuis.

Hieronder een korte introductie namens haar;

Ik ben gediplomeerd sportverzorger en sportmasseur( daar valt sporttaping en bandageren al onder) sinds juni 2013. Afgelopen oktober heb ik me aanvullend laten certificeren voor kinesiotaping(kleurtjestape) en Guasha. Guasha is een oosterse filosofie die ik in combinatie met de sportmassage gebruik. Het is masseren met een steen( schrapen over de huid) waarbij diepe blokkades in de spieren opgeheven kunnen worden. Gezien de vele nek en schouderklachten die ook kunnen ontstaan binnen de rugby denk ik dat dat een goede aanvulling kan zijn. Tevens ben ik bezig met 'cupping' dit is ook een manier om met name nek, schouder en rugspieren te behandelen middels cups welke vacuüm op de huid aangebracht en bewogen worden. Alles voor het snellere/betere herstel van de spieren. Zowel cupping als Guasha veroorzaakt bloeduitstortingen op de huid op het moment dat er blokkades zijn, dit houdt in dat deze verholpen of verkleind zijn.

Nogmaals, ik heb er zin in!

Groetjes, Mel