Rush van der Voort vriendentoernooi 2013

Zaterdag organiseerde rugbyclub Rush het jaarlijkse van der Voort Rush Vriendentoernooi. Op deze dag spelen teams bestaande uit 2 ervaren rugbyers en hun vrienden en vriendinnen een aangepaste spelvariant. De wedstrijden duren 2 keer 10 minuten. In het veld staan 6 spelers per team. Het speelveld is een half rugbyveld wat in de breedte wordt gebruikt. Belangrijkste taak van de scheidsrechters is letten op de veiligheid en het spelplezier van de deelnemers.

De organiserende wedstrijdsecretaris Richard de Groot kijkt terug op een geslaagd evenement. Het aantal deelnemers overtrof onze verwachtingen. Tien teams zorgden voor een vol programma, zodat iedereen aan het spelen van meerdere wedstrijden toekwam. Ons doel mensen laten kennismaken met rugby is ruimschoots behaald. Bijna 100 spelers en speelsters waren vandaag actief vertelde de Groot. Het aantal kwetsuren viel mee meldde verzorger Peter Visser. Wat schaafwonden, blauwe plekken en ander klein ongemak. Slechts 1 deelnemer verwees hij door naar de dokterspost voor nader onderzoek. Afgezet tegen het aantal deelnemers en de gesporte uren bewijst dit dat rugby een faire en veilige sport is. De rol van de scheidsrechters en het respect voor de leidsman is hierin een belangrijke factor. Nieuwe deelnemers kregen vanmorgen als eerste van hun rugbyende teamleden te horen dat buiten de captain niemand tegen de scheidsrechter praat. Discussies over beslissingen zijn onbestaanbaar. Daarna kwamen de andere spelregels aan bod.

Onder grote publieke belangstelling speelden de Green Warriors de finale tegen het Ballerinateam Visschoor. In de tweede helft maakte de snelheid in het Ballerinateam het verschil. Zij bouwden de voorsprong uit tot een 25-5 overwinning. Hoofdsponsor Willem van der Voort reikte de wisselbeker uit aan een blije captain Raymond Verschoor. Zijn mannen werkten hard om de overwinning veilig te stellen. De kwaliteit van de tegenstanders neemt toe constateerde Verschoor. Het niveau wordt ieder jaar hoger. De aanmoedigingsprijs was voor naar de Purple Warriors.

Na de prijsuitreiking begon de derde helft met het zingen van de Rushclubsong. Kennismaken met rugby is meer dan alleen sporten. Het is ervaren hoe sociaal rugbyers met elkaar zijn. Samen met de tegenstander zingen en het delen van eten en drinken na de wedstrijd is daar een belangrijk deel van. De chili con carne viel goed in de smaak. Van alle kanten hoorde de barcommissie complimenten.

Secretaris Mike Woudenberg bestempelt het Van der Voort Rush vriendentoernooi 2013 als een groot succes. We hebben een droge dag gehad met tevreden mensen en sportief spel. De organisatie liep met de vele vrijwilligers op rolletjes. Een groot compliment voor deze inzet meldde hij nadrukkelijk.

De eindstand was:

1. Ballerinateam Visschoor

2. Green Warriors

3. His Ponyteam

4. Ballerinateam Verschoor

5. Tettedyls

6. Mine Ponyteam

7. Black Warriors

8. Hopie op de polder

9. Rush 2

10. Purple Warriors

De foto's van de dag zijn opgenomen in de fotogallerij van t vriendentoernooi. Zie hier